Svaret på denna fråga är extremt bred och kort och gott så skulle man kunna säga att man kan äta allt. Men det kanske vore en sanning med viss modifikation. Man kan äta frukost, mellanmål, brunch, lunch, middag och nattkäk. Det finns egentligen alla sorters möjligheter till att äta alla dessa måltider på ett café, men såklart så beror det på vilket café man befinner sig på och vilken rätt man faktiskt är sugen på.

Catering_at_the_University_of_Exeter_(10137691074)Ett café skiljer sig från en restaurang på så sätt att det inte finns en meny. Det finns olika sorters sallader, pajer, kanske till och med dagens rätt som erbjuds, men man kan inte förvänta sig att det finns flera olika pastarätter, kötträtter eller vegetariska alternativ i överflöd. Man kan förvänta sig olika sorters kaffevarianter, olika sorters bakverk och sötsaker, smörgåsar samt matigare alternativ så som paj, sallad, pasta eller dagens special. Det finns oftast även soppor att tillgå. Så vill man käka något utan dessa alternativ så kan man gå till ett fik vid vilket tillfälle och måltid som helst.

Generellt när man befinner såg på ett café så vill man dricka en god kopp kaffe eller en varm kopp te. Men vissa föredrar en läsk, en saft eller ett glas mjölk. Men statistiskt i Sverige så är kaffe antagligen det mest populära alternativet. Vissa individer vill bara äta sötsaker, tårtor, bakverk och bakelser. En bulle, kladdkaka eller en bit äppelpaj är nog ledande alternativ när det gäller sötsaker. Andra är mer intresserade av alla sorters mackor som finns tillgängliga, det kan vara med olika ostar, skinkor, oliver och mycket annat gott. Hos vissa caféer så kan man få testa på en brunch mellan frukost och lunch. Vidare så finns det också fik där man kan beställa hem tårtor och bakverk för att äta hemma.